Nieuws

KLIEN IT 2021-2022

Op 1 november 2021, direct na de herfstvakantie, is de alweer 7e editie van KLIEN IT gestart bij de Helmondse basisscholen. Wat nieuw is dat nu echt ALLE KLIEN IT basisscholen mee doen met de E-learning. Zij kunnen zelfstandig middels een eigen account al het digitale lesmateriaal gebruiken het hele schooljaar. Het grote voordeel is dat de leerkrachten de E-learning leskaarten gebruiken wanneer het hen het beste uitkomt in de les.
Wat ook nieuw is dat er een samenwerking is tussen de afvalcoaches van BLINK en Groen4Life. Dit is niet geheel toeval, 1 van de afvalcoaches is immers een oude bekende; onze (oud) educatie medewerkster  Monique. Zij geeft samen met haar collega Yvette de eerste LIVE educatiebezoeken in november op de KLIEN IT scholen.
De rest van de educatiebezoeken zijn via de E-learning in de periode januari-maart 2022 & april-juni 2022 ingepland door de leerkrachten. We hebben er voor gekozen dit digitaal te gaan doen op verzoek van de leerkrachten zelf.
En als laatste nieuwtje ; alle KLIEN IT scholen krijgen deze maand afvalscheidingsemmers in hun klaslokalen. Zo leren de leerlingen spelenderwijs welk afval in welke afvalstroom thuis hoort. Het afval wordt dit schooljaar ook gescheiden opgehaald, dit is dankzij brieven van de KLIEN IT leerlingen aan de wethouder van Afval nu goed geregeld.
De scholen gaan natuurlijk ook weer de strijd aan met elkaar om de klassenprijs binnen te slepen.Onze Mystery Guest staat in de startblokken om een oogje in het zeil te gaan houden hoe de schoolomgeving wordt schoon gehouden, want eerlijk is eerlijk, de school met de schoonste schoolomgeving wordt de winnaar van de klassenprijs !  Ellen, onze designer gaat de KLIEN IT scholen weer met 2 creatieve dagdelen blij maken tussen november 2021 en april 2022. We zijn erg benieuwd wie dit schooljaar de design prullenbak gaat krijgen op het schoolplein. Hou de Linkedin pagina van Groen4Life dus maar goed in de gaten !

KLIEN IT is innovatief schoolproject over afval en circulaire economie en geeft de ruimte aan leerkrachten om hun eigen lessen duurzaam te upgraden. Het past in het curriculum en sluit goed aan bij de leerstof. En door elke week even lekker buiten te bewegen door tussendoor zwerfafval op te ruimen maakt KLIEN IT de wijkbewoners ook erg blij. Want; een schone buurt, wie wil dit nu niet !