KLIEN IT

Aanbod project

KLIEN IT

Waarom is afval scheiden zo belangrijk? Wat zijn de gevaren van zwerfafval in de natuur? Wat kun je zelf doen om minder afval te veroorzaken? Hoe gaan we in de toekomst om met grondstoffen en afval? Deze onderwerpen en meer komen aan bod binnen het interactieve project KLIEN IT.

KLIEN IT is een onderwijsproject over (zwerf)afval en duurzaamheid.
Doelgroep: basisschool, groep 7-8
Looptijd: diverse start mogelijkheden tijdens het schooljaar.

Leerlingen en hun leerkrachten worden tijdens KLIEN IT via digitaal lesmateriaal bewust van het belang van afval scheiden. Ook gaan zij zelf actief aan de slag.

Hoe werkt dit? Via E-learning wordt een lesprogramma aangeboden. Onze educatiemedewerkers geven daarnaast ondersteuning tijdens KLIEN IT en creatieve & technische workshops zijn als inspirerende opties ook mogelijk. Neem gerust contact op en vraag ons naar de mogelijkheden!

KLIEN IT
Wat houdt het in?

Wil je graag met duurzaamheid bezig zijn op school, maar vind je het lastig dit thema in te passen in het toch al drukke bestaande lesprogramma? Wij helpen je hier graag bij!

KLIEN IT is een project op maat over duurzaamheid, circulaire economie en afval, waarbij basisscholen ook de handen uit de mouwen steken. De leerlingen zetten zich het hele schooljaar in voor een zwerfafval-vrije schoolomgeving. De school meldt zich bij ons aan als KLIEN IT deelnemer en ontvangt een inlogcode. Met deze code is er een periode toegang tot een digitaal lesprogramma. De school krijgt materialen om de schoolomgeving schoon te houden. Een Mystery Guest controleert regelmatig de schoolomgeving op zwerfafval en hoe actief de school bezig is met KLIEN IT. Dit levert punten op!
De school die aan het einde van het schooljaar het beste resultaat heeft neergezet, wint een leuke prijs voor de hele klas!
Groen4Life ondersteunt bij het uitvoeren van het duurzame lesprogramma d.m.v een aantal educatiebezoeken. De leerkracht wordt hiermee ondersteund in het lesmateriaal en zo worden ook onderwerpen extra uitgelicht uit het digitale lesprogramma.
Daarnaast biedt KLIEN IT ook creatieve en technische workshops aan, waarin met restmateriaal gewerkt wordt aan een (technisch) kunstwerk. Zo leren leerlingen op een bijzondere manier dat afval niet bestaat!

Deelname aan KLIEN IT is voor scholen helemaal gratis!

Copyright © Carel Karssen Photography

Waarom KLIEN IT?

Enthousiast geworden?

Benieuwd naar KLIEN IT op jouw school? Op onze website vind je meer informatie of neem direct contact op met Groen4Life via info@groen4life.nl. Wij komen graag vrijblijvend kennis maken!

 

Een impressie van het project vind je op Facebook: