Nieuws

Afsluiting KLIEN IT Schooljaar 2020-2021

De afgelopen weken werden er in Helmond KLIEN IT prijzen onthuld op basisschool St Trudo, OBS ’t Hout en BS De Vlier. Dit in het kader van de afsluiting van het Helmondse zwerfafvalproject KLIEN IT.
KLIEN IT is een van de grootste projecten van Groen4Life en draaide haar vijfde editie dit schooljaar.

De eerste prijswinnaars van de Kunstprijs en het Beeldbestek kregen onverwachts bezoek van de wethouder van Afval, Gaby van den Waardenburg. Op 17 juni onthulden de bovenbouwleerlingen van IKC st Trudo  samen met de wethouder hun eigen ontworpen “Trashimon “design prullenbak op het schoolplein. Een kopie van deze unieke prullenbak staat een heel jaar lang in het centrum van Helmond in de Ameidestraat te pronken.
“De Beeldbestek “ 1e prijsuitreiking vond op 23 juni plaats bij OBS t Hout. OBS t Hout is de 1e prijswinnaar van de KLIEN IT klassenprijs en de leerlingen van groep7/8 mogen gratis met de hele klas naar trampoline centrum WeJump in Helmond. Hiermee worden er lokale ondernemers gesteund. Ook dat vinden we duurzaam namelijk.
BS De Vlier kreeg als 2e prijswinnaar WeJump klassenprijs een bezoek op maandag 28 juni  van het team van Groen4Life en de gemeente Helmond. De leerlingen waren erg blij met deze klassenprijs, en direct voelbaar voor de leerlingen zelf; dit bleek door het gejuich 😉

We kunnen tevreden terugkijken op een intensief deels digitaal schooljaar onder bijzondere omstandigheden en met heel veel inzet van alle 650 basisschoolleerlingen die meededen aan KLIEN IT. Wat een prestatie!!

Het schooljaar werd overigens voor alle deelnemende KLIEN IT scholen afgesloten met het uitreiken van een Schone School raamsticker en elke groep ontving een certificaat “Bijzondere prestatie”.

Ook bedanken we alle KLIEN IT leerkrachten, teamleiders en directie voor dit schooljaar, jullie hebben fantastisch werk verricht en een absoluut een bijdrage geleverd aan een zwerfafval vrije schoolomgeving en meer bewustwording over circulaire economie en duurzamer gedrag; want duurzaamheid start al bij jezelf !