Educatie
Educatie
Educatie
Als conceptbureau voor duurzaamheid en circulaire economie richt Groen4Life zich vooral op projecten voor het onderwijs. Dit doen wij i.s.m. diverse gemeentes. Onderwijsinstellingen uit heel Nederland kunnen periodiek gebruik maken van ons digitaal lesmateriaal. Ook bieden we duurzame projecten en gastlessen aan op het gebied van circulaire economie met thema’s zoals water, kringloop, afval, kunst ,recyclen en plasticsoep. Dit bieden we aan voor zowel basisscholen en voortgezet onderwijs als ook voor het MBO en HBO onderwijs.
Wil je als gemeente graag samenwerken met Groen4Life of als school meer informatie ? Neem vrijblijvend contact op met Petra Hovestadt via info@groen4life.nl.
Groen4Life brengt graag duurzame projecten onder de aandacht. Wil je jouw project in de spotlights? Stuur dan een e-mail naar educatie@groen4life.nl o.v.v. ‘Aanmelden project PR’.
Wat kunnen wij bieden
Groen4Life bied de volgende educatiemogelijkheden aan. Wil je graag weten wat de projecten inhouden, lees dan verder naar onder op deze pagina.
KLIEN IT
BO, midden- en bovenbouw (in overleg) Vanaf herfstvakantie - juni (30 weken) Op maat elk startmoment onderdelen mogelijk
Waterchallenge
BO, groep 5 - 8 4 weken VO en MBO
Creatieve workshop
BO, groep 5 - 8 2 dagdelen VO en MBO
Gastlessen Duurzaamheid en Circulaire economie
Voor leerlingen en/of leerkrachten BO ,VO, MBO en HBO
Wijkschoonmaakactie (WSA)
BO, groep 7 - 8. VO (onderbouw) MBO en HBO.
Workshop sparebots
BO, groep 7 - 8 2 uur VO en MBO onderbouw
Seminars
Voor leerkrachten Op maat
Deskundigheidsbevordering
Voor leerkrachten Over duurzaamheid en circulaire economie
Project
KLIEN IT
KLIEN IT is een project over duurzaamheid en circulaire economie, waarbij basisscholen zich het hele schooljaar inzetten voor een zwerfafval-vrije omgeving. Elke deelnemende school ontvangt bij aanvang een inlogcode voor het digitale lesprogramma. Bovenal leren de leerlingen natuurlijk veel over afval en duurzaamheid, maar oefenen ze ook met vaardigheden als samenwerken, presenteren, een nieuwsbericht schrijven, omgaan met social media.
Kijk voor meer informatie op de KLIEN IT pagina





Project
Wijkschoonmaakactie (WSA)
Om bij te dragen aan een schone leefomgeving zonder zwerfafval kun je als school (of organisatie) meedoen aan een jaarlijkse wijkschoonmaakactie. Hiervoor stellen gemeenten de benodigde gereedschappen en middelen kosteloos beschikbaar, waaronder: knijpstokken, veiligheidshesjes en eventuele andere gereedschappen.
Groen4Life verzorgt voorafgaand aan deze actie een presentatie op locatie over afval. Na afloop ontvangt de school vaak een vergoeding vanuit de gemeente voor de inspanningen. Informeer bij je eigen gemeente of dit het geval is. De scholen krijgen via de gemeente dan een uitnodiging om mee te doen met de Wijkschoonmaakactie.
Scholen uit de gemeenten Helmond, Gemert-Bakel en Laarbeek hebben zich aangesloten.
Wil jouw school meer doen rondom afval en duurzaamheid? Kijk dan ook eens naar ons KLIEN IT project!



Project
Waterchallenge
Nederland kent steeds meer periodes van afwisselend veel regen en dan weer droogte. Door bewuster om te gaan met waterverbruik worden we meer duurzaam in ons gedrag. Tijdens de Waterchallenge ontvangt de school een kant-en-klaar digitaal lespakket met eenvoudige tips. De leerlingen worden uitgedaagd om meer bewust te worden van waterverspilling en het waterverbruik in eigen gezin. Op deze manier worden ouders positief betrokken bij het project. Groen4Life vindt het erg belangrijk om aandacht te vragen voor het belang van water, ook wel het “blauwe goud” genoemd.
De Waterchallenge is voor elke school te boeken, als los project of als uitbreiding op KLIEN I





Project
Workshop via partners
Apparaten bevatten heel veel elektronische onderdelen. Deze onderdelen zorgen ervoor dat je met een telefoon kunt bellen of dat een wasmachine zijn programma kan draaien.
Al deze onderdelen werken samen (in een printplaat) en zo doet een apparaat wat het hoort te doen.
In deze workshop maken leerlingen samen met workshopbegeleider Jorg Duitsman kennis met deze elektronische onderdelen. Wanneer een apparaat kapot is, zijn veel onderdelen nog prima te gebruiken. Leerlingen gaan iets gaafs maken van elektronisch afval. Er zijn geen technische vaardigheden vereist, alleen een beetje fantasie! Leerlingen leren de namen kennen van de meest voorkomende onderdelen en leren ook omgaan met een soldeerbout. De workshopbegeleider geeft een instructie over hoe je kunt solderen.
Deze workshop laat je veel plezier beleven aan het maken van de meest fantastische dieren, mensen of gezichten. De enige beperking is je verbeelding!
De workshop Sparebots is voor elke school te boeken, als los project of als uitbreiding op KLIEN IT.








Project
Creatieve workshop
Kun je van afval nog iets maken?
Jazeker! Tijdens onze creatieve workshops wordt van afval een kunstwerk gemaakt. Creativiteit, je fantasie gebruiken en het credo ‘afval bestaat niet’ worden in deze workshops op een bijzondere, interactieve manier met elkaar verbonden.
Ga aan de slag met lege verpakkingen en maak bijvoorbeeld een prachtig dier! Of zie hoe je oude CD’s omgetoverd worden in een grote, mooie vis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bespreek met ons wat er allemaal mogelijk is en wij laten het je graag zien.
De creatieve workshops zijn als los project te boeken of als uitbreiding op KLIEN IT.







Leerkrachten
Seminars, trainingen en deskundigheids-bevordering
Als conceptbureau zijn wij altijd bezig met innoveren en houden ook wij onze eigen duurzame kennis goed bij. Docenten en leerkrachten kunnen ons inhuren tijdens een team dag of er is een mogelijkheid om via een digitale leeromgeving zelf een E learning (korte) cursus te volgen bij Groen4Life. Jouw kennis over duurzaamheid kun je hiermee vergroten en heb je hierdoor paraat in de klas.
Op deze manier bieden wij deskundigheid aan voor mensen die in het onderwijs werken of als beleidsmedewerker bij een gemeente. Daarnaast is het mogelijk om Groen4Life een minicongres te laten organiseren voor leerkrachten of beleidsmedewerkers over specifieke thema’s van duurzaamheid en circulaire economie. De opgedane kennis kun je erna toepassen in je eigen lessen of werk. Dit kan i.s.m. met meerdere locaties en of schoolbesturen.