Nieuws

KLIEN IT 2022-2023

Het KLIEN IT  schooljaar is weer voorbij, wat hebben de scholen weer veel geleerd over afval scheiden  en circulaire economie . Via onze  e-learning zijn Helmondse basisscholen aan de slag gegaan met onderwerpen zoals verantwoord omgaan met onze grondstoffen, het voorkomen van teveel plastic afval en vooral;  hoe je dit kunt voorkomen. Ook duurzame bouw en voedsel verspilling werden via doe opdrachten op school en thuis uitgevoerd door de groep 7/8 leerlingen. In de klaslokalen leerden de leerlingen via speciale afvalbakken om goed afval te scheiden, heel belangrijk voor hergebruik en recyclen natuurlijk.
Super gedaan !

Natuurlijk waren er ook weer prijswinnaars voor de schoonste schoolomgeving; 1e prijsde  ging naar de basisschool De Korenaar, 2e prijs OBS ‘t Hout en de 3e prijs de Daltonschool Talentrijk. Zij mogen allemaal gratis met de hele klas naar trampolinecentrum WE JUMP in Helmond.
De kunstprijs; een zelf ontworpen prullenbak op het schoolplein en een kopie hiervan in de binnenstad van Helmond , werd dit jaar gewonnen door basisschool Silvester Bernadette. De prijzen werden dit jaar uitgereikt door wethouder Harrie van Dijk, een voormalige basisschool meester en dat kon je zien; hoe leuk maakte deze wethouder contact met alle leerlingen.

Volgend schooljaar start KLIEN IT weer op 1 november 2023 tot 1 juli 2024 weer in Helmond.