Nieuws

Expositie Chain of Hope 8-28 december 2021

Samen met kunstenaar Petra Downs van www.manawahart.nl  , de gemeente Helmond en Groen4Life organiseren leerlingen van het Jan van Brabant College de expositie en lichtjes route “Chain of Hope “
Deze expositie vind plaats in het centrum van Helmond tussen 8 december en 28 december 2021.
De expositie “Chain of Hope” oftewel “ketting van hoop” vraagt aandacht voor het afval probleem op de wereld en voor een schonere toekomst voor jongeren.
Tijdens de donkere dagen voor Kerst steunen 40 winkeliers uit de binnenstad dit lichtproject door het plaatsen van een met afval ontworpen lichtbox in hun etalages.

Op 8 december om 14:00 heeft Ger Jan Onrust, een van de schoolleiders van het Jan van Brabant College  de “Expositie Chain of Hope” voor het pand van Kroon en Kurk op de Kerkstraat in Helmond geopend.
De leerlingen  deden mee aan een quiz over afval scheiden om hun opgedane kennis te toetsen op een ludieke manier. En dat lukte bijzonder goed, ze hadden van de 13 vragen er maar eentje verkeerd. Knap hoor !

T/m 28 december 2021 zijn de 62 lichtboxen te zien in 40 etalages in de binnenstad als een lichtjesroute. Kunstenaar Petra Downs is regelmatig te zien met scholieren en een film crew tussen het winkelend publiek tijdens de expositie ,waar vragen worden gesteld an de winkeliers over hoe er een schonere toekomst kan komen met minder afval. Er hangen zelf ontworpen posters in de etalages waarop deze vragen staan die leerlingen willen stellen aan alle Helmonders.

ROUTE : Vanaf het startpunt Kerkstraat 34 bij Belloni kunt u de lichtjesroute zelf gaan lopen met uw gezin, familie en/of vrienden. Het overzicht van de lichtjesroute is te vinden op de website van Groen4Life, bij de VVV UIT agenda en bij programma Helmond Winterstad.
Bij het eindpunt van de lichtjesroute op Steenweg 19  kun je na de wandeling jezelf weer opwarmen tot 17:00 bij Beer and Beefs.