
Inleiding
Onnodig eten en drinken weggooien is zonde voor het milieu en ook voor je portemonnee.
Omdat het meestal ongemerkt gaat en in kleine porties kun je voedselverspilling niet zo snel herkennen. In de lessen laten we zien hoe het anders kan.
We gaan in 3 lessen onderzoeken en leren wat de oorzaak is van voedselverspilling en hoe we deze voedselverspilling kunnen verminderen.
De leerlingen leren
• Leerlingen krijgen inzicht in het effect op ons milieu van voedselverspilling.
• De leerlingen leren meer over het begrip ecologische voetafdruk
• De leerlingen worden bewust van het broeikaseffect in relatie tot voedselverspilling
• Leerlingen worden zich bewust van de oorzaken van voedselverspilling thuis.
• Leerlingen leren over de rol van eigen gedrag ter voorkoming van voedselverspilling.
• De leerlingen bedenken oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan.
Voor Wie
Groep 7 / 8 & Leerkrachten
VMBO KB/BB/TL-G
Inhoud
3 lessen – les 1 Effecten van voedselverspilling op het milieu, les 2 Voedselverspilling thuis, les 3 Verandering in gedrag & inzicht in voedselverspilling.